Senaste inläggen

Av Helena - 13 maj 2012 18:58

Ja då har vi äntligen röntgat fiona..i fredags ringde jag in eftersom hon inte är ett uns bättre hon är kraftigt halt efter aktivitet, hyfsad efter vila. Hon har burvila och bara får rastas 3 ggr /dag men det hjälper inte. Så i fredags var vi i väg igen och nu blev hon röntgad från alla håll och, det finns lösa bebitar i hennes vänstra knä, korsband är hela men det är ju ingen bra prognos ändå..hon har så ont att inte ens dessa jättestarka värktabletter och rimayl gör henne smärtfri, veterinären vi hade var inte ortoped så de ringen i morron och talar om hur vi skall gå vidare, troligen har hon ramlat och skagit i knät hårt så det har lossnat benbitar, hur vet inte jag men så är det, vi skulle gå en kvart 3ggr/dag men hon blir så halt så det vill jag inte...lite ont i magen nu kan jag säga, min älskade Fiona...

ANNONS
Av Helena - 6 maj 2012 20:05

Ett stort grattis till Sara & Tobbe med Okami's Lilly of the vally "Luna" som i går blev 3 bästa tik i Lidköping!

Ett stort grattis till Eva och Okami's Magic Moments "Donzi" som blev 2 bästa hane med Cert & R-Cacib i dag i Prag!


Annars rullar allt på som det brukar valparna är helt underbara och man vill bara vara hemma hos dom, fast lite "huliganer" börjar dom bli, speciellt när de kommer in och får vara i tv rummet och titta på tv, dom verkligen tittar det ser lite kul ut när de sitter på mattan framför tv som förstenade och kollar, mycket egen vilja i dessa små..om grinden vid trappen är stängd för att man tycker att de kan vara ute en sväng så blir det ett herrans liv och då måste man ju vänta på att de tystnar innan man öppnar....men som sagt väldigt lätta att ha och helt underbara....

Hera verkar vara dräktig och det var ju kul hon skall valpa 31/5

Fiona skadade sig för nu 3 vsckor sen när vi var ute och tränade hon vek liksom ena bakbenet in under sig och det såg inte bra ut men inte stannade hon för det..efter ca 200 m stannade vi och så stödde hon inte på benet, korsband, tänkte jag men jag ringde in till sjukhuset och vi skulle vänta en vecka visst hon stödjer på benet men hon är inte bra, vi har där efter en vecka och inget var av men korsband kan vara luriga, eftersom hon inte är bra så är sträng vila i en vecka till sen är hon inte bra då så är det att åka tillbaka och undersöka mer som veterinären sa, troligen är det ett korsband som är lite trasigt men inte av och det kan ju läka av sig själv, jag hoppas på det bästa men Fiona håller på att bli tokigt....vara så still är inte hennes grej även om hon är snart 10 år så märks det absolut inte.


ANNONS
Av Helena - 29 april 2012 19:25

Nu är valparn redan 5 veckor...veckorna bara rusar i väg känns det som,dom är helt underbara och jag är jättenöjd med dom.

GRATTIS!!

Eva Seger som i går blev BIR i Västerås med Okami's Magic Moments och 2 BH med Okami's Knock you out!


Yvonne Dåback som idag blen BIM och Cert med Okami's Harukoma i Norge!

Vill även passa på att påminna om Kennel träffen som är sista helgen i Maj gå in på länken "Träffar"

 

  

   

Röd Hane

    

Grå Hane

    

Grå Tik

     

Mörk Grå tik 

Av Helena - 14 april 2012 22:19

Tiden går fort de är redan 3 veckor och de börjar leka och tulta runt.

Röda Hanen

 

 

Gråa Hanen

     

Mörka tiken

   

Ljusa Tiken

   

Hanarna

 

tikarna

 

Av Helena - 14 april 2012 22:09

Ja våren är en underbar tid och man kan vara ute med hundarna längre på kvällen och då blir det ofta lite lydnadsträning och det är ju trevligt, Linda och Mimmi har varit här under lovet och vi har tränat lite. Leffe fullkomligt älskar lydnadsträning min underbara hund där stämmer kemin helt!

 

fria följet börjar "sitta" 

 

inkallning i full fart

     

han släpper aldrig min vänstra sida inte ens i vändningar 

 

kontakten är fullkomlig! 


 

träning ger färdighet!

       

dom är duktiga!

Av Helena - 9 april 2012 10:48

Ja påsken kom ju och 4 lediga dagar , helt underbart!! man jobbar nog lite för mycket och ibland tar det ut sin rätt..man känner sig helt utpumpad men så är det att vara egen och ibland längtar man efter att vara anställd då man bara kan ta ledigt, jag har väl kommit till en gräns nu tror jag , mitt liv skall väl vara mer än att serva andra..jag säger bara det att Tack gode gud för min mamma som alltid ställer upp, att bli kennelhjälp på gamla dar var nog inget hon hade planerat men hon finns alltid till hands, speciellt vär jag har valpar, tack snälla mamma!

Slut på självömkan nu, Helgen har varit underbar och Eva Seger kom en sväng både på fredan och på söndan lördagen hade hon unnat sig lite spa i Karlstad en hotellhelg bara hon och sina hundar, varför gör man inte det oftare? på fredan umgicks vi och åt gott tittade på valparna, på söndagen var även Kikki här och vi tittade på valparna grillade och tog en tur med hundarna, vi fick besinstopp förstås men vi har ju draghundar så det var ju inga problem Idag fick inte Alva vara med eftersom hon är mammaledig, Donzi och Blizzak var ju med istället, tack snälla ni för en underbar dag, mycket skratt och trevligt sällskap det livar vekligen upp, idag har kära Linda och Mimmi kommit och skall vara valpvakt under vackan dom har ju påsklov.

Valparna 2 veckor


     


Kikki & Jag och

länst fram Leffe & Nemi, Hank & Fiona, Donzi & Blizzak, Kenny , Nemo

 


 

Av Helena - 3 april 2012 19:15

                                                  
                               FemalesHanarVi har fortfarande 2 hanvalpar shiba kvar helt underbara födda 27/9-11

säljes helt enligt skk regler, du som vill köpa nån skall  han tidgare hundvana och ett stort hundintresse.

 

Okami's Naoko

   

Okami's Nehan

Av Helena - 3 mars 2012 21:46

Jaaaa!! magen växer och jag är hur lycklig som helst, ja jag är lite galen men jag har väntat så länge på Alvas valpar hon är ju 4 år!!

Min köra vän och valpköpare Eva Seger ställer alltid upp och hon följde med mig till Finland och besökte Tux, meningen var att hon skulle komma för att träna eftersom vi skulle på Sphk västars vinterrace i Lekvattnet, Eva hade aldrig kört släde och inte flera hundar så träningen stod på schemat men underbara Eva tog en tripp till Karlstad år mig och blodprovade Alva så vi skulle ha en hum om när det var dags att åka, och vad händer....

Ja det blev väl ingen träning utan boka om och dra söndagen skulle hon paras enligt blodprovet, Nemi som åxå löpte skulle paras med Hank men som tur var så var hon typ en vecka senare är Alva.


lördag morron var vi på väg , båten går 17 in med Donzi och Blizzak hemma hos henne och i väg, nemi fick åka till Kicki och valparna fick åka till Mickaela tack snälla ni för all hjälp.

Resan var helt underbar trevligt sällskap god mat och ett trevligt besök hos Saana och Tux, och varför gör man inte så här oftare jag har väl aldrig känt mig så utvilad som när jag kom hem.

Och nu har det gått 6 veckor på söndag och hon bara växer jättekul!


Eva och Alva kollar lite affärer 

Vackra Tux 

  

Alva och Eva vilar ut på hotellet


Ja nemi då...jag det blev inte så bra eftersom vi skulle till lekvattnet helgen efter Finland så var det ju dags för Nemi att paras där, Hanar som trånat efter tikar i flera veckor och Nemi ville inte ha Hank, Hon förälskade sig i Blizzak i spåret på lördagen och stackars Eva innan hon fick iväg dom igen, men Eva är en kämpe och hon kom i mål men söndagen ville inte Alva utan hon fick bryta men det var en mycket bra prestation  ändå.

Alva är en sån hund som gärna helst bara går med sin "mamma", så är det ibland, man får inte alltid som man vill utan Nemi har nog inga valpar inte helt säker ännu men det gör ingen nya tag nästa gång


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se